Майстрам-кондитерам на замітку
Як би ефектно не виглядали квіти, деякі з них вживати в їжу небажано або навіть небезпечно! Це кали, лілії, конвалії, гіацинти, жасмин, тюльпани, проліски, стрелиции, гортензії та рожеві гвоздики. Запам’ятайте їх!
До їстівних квітів відносять троянди, орхідеї, петунії, ромашки, тигрові лілії, братки, чебрець, васильки, квіти апельсинового дерева і яблуні.
Отже, квіти підготовлені. Що далі?
Переконайтеся, що рослини не зашкодять здоров’ю. Вони повинні бути вирощені без пестицидів: ідеально, якщо у власному саду. Якщо ж купуєте квіти для майбутнього торта у флористів, уточніть, що бутони можна використовувати в їжу.
Квіти не повинні стикатися з тортом. Існують спеціальні міні-вази, які можна наповнювати водою. Так квіти довше збережуть свіжість і форму.
Прикраса торта квітами відбувається не раніше, ніж за дві години до подачі.
Після прикраси торт зберігають в холодильнику.